Facebook

YouTube

10 Τραγούδια της ελπίδας

thalassinos-10tragoudia

Καινούργια Τραγούδια  σε Μουσική, και Ερμηνεία, του Παντελή Θαλασσινού
10 Τραγούδια της ελπίδας

Ελπίδα  ( Μουσ.-Στιχ.  Παντελής Θαλασσινός)
Ο δικός μου Θεός,  (στίχοι Μαίρη Φασουλάκη)
Χαλάλι σου,  (στιχ. Χρυσάνθη Τουφεξή)
Υγρός Ιούλιος, (στιχ Πόλυς Κυριάκου)
Πότε θ’ ανοίξουμε πανιά,  (Ποίηση Κώστα Ουράνη)
Τα περιβόλια της καρδιάς, (στίχ. Ελένη Σιούφτα)
Δεν τραγουδιέται η ομορφιά. (στίχ. Παντελής Θαλασσινός)
Είδα στον ύπνο μου, (στίχ. Ελένη Σιούφτα)
Αν πιάσεις την αγάπη, (στιχ. Πόλυς Κυριάκου)
Βαθειές αναπνοές, (στίχ. Ηλίας Κατσούλης)

Η ηχογράφιση και η μίξη, έγινε στο STUDIO SIERRA, από  το Γιώργο Καρυώτη.

Mastering DIGITAL PRESS HELLAS,  Γιάννης Ιωαννίδης,

 

Αγοράστε το CD!!!

Pantelis Thalassinos/Παντελής Θαλασσινός: 10 Tragoudia Tis Elpidas/10 Τραγουδια Της Ελπίδας
 
   

Γιάννης Αγγελόπουλος .. τύμπανα,  Γιωργος Βεντουρής ..Κοντραμπάσο,   Δημήτρης Γάσιας..Βιολί ,  

Πανος Δημητρακόπουλος..κανονάκι  Παντελής Θαλασσινός..Ακουστικές κιθάρες,  

Γιώργος Θεοδωρόπουλος.. πλήκτρα,   Δημήτρης Θεοχάρης.. Πιάνο,  Φίλιππος Λευκαδίτης...κρουστά,

 Γιώργος Μακρής... Γκάιντες, καβάλ, φλογέρες,   Μάρθα Μαυροειδή.. Λάφτα, Νίκος Μέρμηγκας.. Λαούτο,  

Δημήτρης Πάντος.. Ακουστ-ηλεκτρικές Κιθάρες-φωνητικά,  Γιάννης Πλαγιανάκος...Μπάσο-Κόντραμπάσο,

Γιώργος Τσιατσούλης, Ακκορντεόν

Πωλείται στα δισκοπωλεία με κωδικο (Bar Code) 887516303081 

Αποκτήστε τα απ το itunes πατώντας εδώ: https://itunes.apple.com/gr/album/10-tragoudia-tes-elpidas-10/id620993353

 

Share
Powered by Bullraider.com
  • 10 Τραγούδια της ελπίδας
  • Ανοιχτή Ακρόαση
  • Δισκογραφία (Ονομαστικά )
  • Σπάνιες Ηχογραφήσεις
  • ΧΙΛΙΑ ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ
  • ΝΑ ΤΑΝ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΧΟΡΟΣ
  • Με δυο ρολόγια Στα Δισκοπωλεία

thalassinos-10tragoudia

Καινούργια Τραγούδια  σε Μουσική, και Ερμηνεία, του Παντελή Θαλασσινού
10 Τραγούδια της ελπίδας

Ελπίδα  ( Μουσ.-Στιχ.  Παντελής Θαλασσινός)
Ο δικός μου Θεός,  (στίχοι Μαίρη Φασουλάκη)
Χαλάλι σου,  (στιχ. Χρυσάνθη Τουφεξή)
Υγρός Ιούλιος, (στιχ Πόλυς Κυριάκου)
Πότε θ’ ανοίξουμε πανιά,  (Ποίηση Κώστα Ουράνη)
Τα περιβόλια της καρδιάς, (στίχ. Ελένη Σιούφτα)
Δεν τραγουδιέται η ομορφιά. (στίχ. Παντελής Θαλασσινός)
Είδα στον ύπνο μου, (στίχ. Ελένη Σιούφτα)
Αν πιάσεις την αγάπη, (στιχ. Πόλυς Κυριάκου)
Βαθειές αναπνοές, (στίχ. Ηλίας Κατσούλης)

Περισσότερα...

speaker-On-2Μπορείτε τωρα να τ' αποκτήσετε κι απ το i tunes πατώντας εδώ: https://itunes.apple.com/gr/album/anoixti-akroasi/id913177063

 

Ενα καινούργιο διπλό CD, με τα πιο γνωστά τραγούδια του Παντελή Θαλασσινού, αλλά και άλλα που συνηθίζει να παίζει στις ζωντανές του εμφανίσεις.

 

Ηχογραφήθηκε στο ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΣΙΕΡΡΑ Παρουσία κοινού...

 

Η ηχογράφηση και η μείξη, έγινε στο STUDIO SIERRA,  απο το ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΥΩΤΗ, με βοηθό τον ΕΥΤΥΧΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑ, τον Οκτώβρη, και το Νοέμβη του 2011. 

Το Mastering έγινε στη Digital Press Hellas, από το ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, και τον ΠΕΤΡΟ ΣΙΑΚΑΒΕΛΑ. 

Φωτογραφίες ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΙΩΤΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΑΘΗ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΤΟΣ. 

 

Περισσότερα...

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑΣ, Παντελή Θαλασσινού

History of Discography of Pantelis Thalassinos.  

Πηγή Πέτρος Δραγουμάνος

 

discography b 

1987       ΠΑΡΤΥ ΜΑΖΙ ΣΟΥ | MINOS | 657/8 | . | LP |  | ΜΙΝΟS
1987/11  ΑΠΟΨΕ ΛΕΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ | MINOS | 688 | 480713 | 
1988       ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ  maxi Single 3 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ /MINOS
1990 |     ΤΑΞΙΔΙ ΣΤ’ ΟΝΕΙΡΟ / MBI
1991 |     ΑΝΩΝΥΜΟ |BAΓΓΕΛΗΣ ΣΠΑΝΑΚΑΚΗΣ  DMM | 9106 

 1991/09 |  ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ | MBI | 10487 | 10487 | LP & CD |  | 

1992 |      ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΔΡΟΜΕΑΣ | POLYDOR | 513210 | 513210 | LP & CD |  | 

1992 |    ΤΟ ΦΙΛΗΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ | LYRA | 4679 | 4679 | LP & CD |  | 

1993/11   ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ | LYRA | 4748 | 4748 | LP & CD |  | 

1994/04 |  ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΟΙ ΕΥΤΥΧΙΕΣ | ΑΝΑΤΟΛΗ | 005 | 005 | LP & CD |  | 

 

1995/03 |  ΝΥΧΤΑΣ ΚΥΜΑΤΑ | MBI | 10615 | 10615 | LP & CD |  | 

1995/12 | ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ | ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ | . | 007 | CD |  | 

1995/12 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΩΣ | ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ | . | 009 | CD |  | 

1996/03 | ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ | LYRA | 4849 | 4849 | LP & CD |  | 

1996/10 | ΑΣΤΡΑΝΑΜΜΑΤΑ | MBI | 10646 | 10646 | LP & CD | G |  30

1996/11 | ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ | MBI | 10662 | 10662 | LP & CD |  | 

1997/05 | ΜΑΝΑ ΓΗ | LYRA | . | 0629 | CD |  | 

1997/10 | ΜΥΘΙΚΑ ΚΑΡΑΒΙΑ | MBI | . | 10693 | CD |  | 

1997/12 | ΝΕΡΟ ΚΙ ΑΡΜΥΡΑ | MBI | . | 10705 | CD |  | 

1998/05 | ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ | FM | . | 448 | CD |  | 

1998/12 | ΕΝΑ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΑΧ | MBI | . | 10734 | CD | g |  25

1999/04 | ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΡΩΤΑ | MINOS | . | 520079 | CD |  | 

 

Λαικα-Τροπάρια

ΣΠΑΝΙΕΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ    Το πρώτο τραγούδι είναι το "Λαικά τροπάρια", το οποίο πολλοί μπορεί να το ξέρετε κι απ τα Live του, που το παίζει συχνά, σε στίχους του Δημήτρη Λέντζου, και συμπεριλαμβάνεται στο διπλό CD του τελευταίου, με γενικό τίτλο 'Ο Γύρος του θριάμβου" (Μετρονόμος) Έχει παίξει κιθάρες ακουστικές ο ίδιος, κλασσική κιθάρα ο Λευτέρης Χαβουτσάς, και Κοντραμπάσσο ο Πέτρος Βαρθακούρης. Ακούστε το

 

 

 

Εξωφυλλο-μικρόκαι το δεύτερο τιμώντας τη μνήμη του Άρη Βελουχιώτη που σαν μεθαύριο 16 Ιουνίου, κλείνουν 70 χρόνια... ηχογράφησε με κιθάρα φωνή "Το τραγούδι του Άρη" σε μουσική του Αντώνη Ξένου και στίχους της Ναυσικάς Φλέγκα..  Ακούστε το

 

 

 

 

 

 

Στην παλια μου εικόνα εξωφυλλοΤο τρίτο είναι μια ηχογράφηση σ ένα τραγούδι ενός φίλου του κρητικού, του Νίκου Μαυράκη (Μπελεχονίκου), με τίτλο "Στην παλιά μου εικόνα).. Που ηχογραφήθηκε στην Κρήτη στο Στούντιο ΑΣΤΡΑ του Κώστα Μαρκάκη, κι έπαιξαν Ο Κωστής ο Καλλέργης Λαούτο, ο Κώστας Μαρκάκης κιθάρα, κι ο Γιώργος Τζωρτζάκης Κοντραμπάσο.. Ακούστε το

 

 

 

 

 

    

Δανεικά τα φτερά που σου δώσαν αντίγραφοΔανεικά τα φτερά που φοράς, σε στίχους της Ευαγγελίας Ναρλή.

Ηχογραφήθηκε σε πρόβα, στο Σιέρα, κι έπαιξαν ο Δημήτρης Γάσιας, ο Δημήτρης

Πάντος, ο Νίκος Μέρμηγκας, ο Γιώργος Βεντουρής, η Μάρθα Μαυροειδή, ο Γιάννης Αγγελόπουλος, κι ο Φίλιππος Λευκαδίτης   

 

 

 

 

 

 

Το πανέρι

Το πανέρι 

σε στίχους του Άλκη Αλκαίου είναι ένα Demo απ την προσεχή δουλειά, σε 12 στίχους του Άλκη Αλκαίου, που μου εμπιστεύθηκε λίγο πριν φύγει απ τη ζωή.. Όλη η δουλειά έχει τίτλο.. 12 Ηλιοτρόπια

Αυτό το τραγούδι ηχογραφήθηκε εξ' ολοκλήρου απο εμένα τον ίδιο, στο στούντιό μου "Στούντιο Κουτουρού" 

 

  

Δυο τραγουδια του Βαγγελη Γιαννάκη αντίγραφο1. Παναγιά η Σικελιά

 

2. Παραμύθι

 

Δύο τραγούδια του Βαγγέλη Γιαννάκη, που γράψαμε παρέα, στο Στούντιο μου  με το Γιάννη Βενιζέλο κιθάρα,  το Μάριο Παπούλια βιολί,  και τον Ξενοφώντα Συμβουλίδη όμποε..

 

 

 

 

Όλα τα  τραγούδια μπορείτε να τα βρείτε σ' όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες αγοράς μουσικής itunes, amazon, spotify, google play....

http://apple.co/1YlOmAg
GooglePlay: https://goo.gl/2x1lDX
Spotify: http://spoti.fi/1TTwhTr
Deezer: http://goo.gl/gLhjBe
Napster: http://goo.gl/KbHmPM

“ΧΙΛΙΑ ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ”  ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΝΙΑΔΑΚΗΣ

XILIΑ-ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ 1. Γαρδένια                         

Συνθέτης : Παντελης Θαλασσινός

Στιχουργός : Ράνια Νομικού

Ερμηνευτής: Αντωνης Κανιαδάκης 

Ακούστε

 

  2. Ο Αθάνατος                         

Συνθέτης : Παντελης Θαλασσινός

Στιχουργός : Παντελης Θαλασσινός

Ερμηνευτής: Αντώνης Κανιαδάκης - Παντελής Θαλασσινος Ακούστε

 

 3. Σε κάποιας Πέμπτης            

Συνθέτης : Παντελης Θαλασσινός

Στιχουργός : Ελένη Σιούφτα

Ερμηνευτής: Αντώνης Κανιαδάκης  Ακούστε

1. εξωφυλλ πολεμος αντίγραφο

Κυκλοφόρησε στα δισκοπωλεία το καινούργιο CD του Παντελή Θαλασσινου με τίτλο:

ΝΑ ΤΑΝ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΧΟΡΟΣ 

(Δέκα παιγνίδια που έγιναν τραγούδια) 

Ακούστε Δείγματα  ΕΔΩ.. Listen to the Samples

Αγοράστε το ΕΔΩ

BUY IT  HERE:

iTunes/Apple Musichttp://apple.co/1YlOmAg
GooglePlay: https://goo.gl/2x1lDX
Spotify: http://spoti.fi/1TTwhTr
Deezer: http://goo.gl/gLhjBe
Napster: http://goo.gl/KbHmPM

Ο Παντελής Θαλασσινός και ο Κώστας Φασουλάς υπογράφουν τη μουσική και τους στίχους αντίστοιχα,  και τραγουδούν εκτός απ' τον Παντελή,  η Νάνα Μπινοπούλου, και η κόρη του Φαίδρα Θαλασσινού, απο ένα τραγούδι. 

Τις ενορχηστρώσεις έναναν ο Πέτρος Βαρθακούρης, κι ο Λευτέρης Χαβουτσάς, οι οποίοι μαζι με τον Παντελή είναι και οι βασικοί μουσικοί της δουλειάς. 

Παιζουν επίσης οι: 

 

Θάνος Χατζηαναγνώστου.. Τύμπανα 

Vahan Galstyan... Duduk, Φλογέρες 

ΜΕ ΔΥΟ ΡΟΛΟΓΙΑ στα δισκοπωλεία κ στις ψηφιακές πλατφόρμες

 Ακούστε δείγματα ΕΔΩ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ  7 ΑΥΓ 2016

Εξωφυλλο μικροΕγρηγόρος είναι  ένα μικρός, ηλιόλουστος και ιδιαίτερα γραφικός οικισμός στη Βορειοδυτική Χίο. Όταν η γεωργία κάλυπτε ακόμα τις ανάγκες των ανθρώπων ζούσαν εδώ κάπου 250 ψυχές. Ακολουθώντας τη μοίρα της φτωχής ελληνικής υπαίθρου, το χωριό άρχισε να αδειάζει, αραιά στην αρχή και από τη δεκαετία του ’60 και μετά μαζικά.  Σήμερα οι μόνιμοι κάτοικοι μετριούνται στα δάκτυλα τους ενός χεριού. Οι Εγρηγοριανοί σκόρπισαν «σαν του δρυ τα φύλλα» σε όλες τις γωνιές της γης, κρατώντας όμως πάντα ανοικτό το δρόμο της επιστροφής.

Κάθε χρόνο, κυρίως τον Αύγουστο, πολλοί χωριανοί επισκέπτονται τον τόπο που τους γέννησε φέρνοντας μαζί παιδιά και εγγόνια. Άνθρωποι από τη Χώρα, την Αθήνα, την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία, μέσα σε λίγες ημέρες, όσο κρατά αυτό το «προσκύνημα» ρουφούν με αβάστακτη δίψα τη χαρά του ανταμώματος. Παλιές φιλίες και συγγένειες αναθερμαίνονται, καινούριες γεννιούνται, ευχές ανταλλάσσονται για νέο αντάμωμα του χρόνου, που άλλες εκπληρώνονται και άλλες όχι.

Όμως ο συνδετικός κρίκος, οι άνθρωποι που γεννήθηκαν εδώ και που ήδη