Ντουέτο με το Δημήτρη Υφαντή
- Λεπτομέρειες
- Δημοσιεύτηκε στις Κυριακή, 05 Ιανουαρίου 2014 09:24
- Γράφτηκε από τον/την Παντελής
«Μαγνήτης» λέγεται το ντουέτο του Παντελή Θαλασσινού με το Δημήτρη Υφαντή μέσα από το δίσκο του… τελευταίου «Κρασομηλιά» που μόλις κυκλοφόρησε.
Λαθρεπιβάτες 1986-1992
- Λεπτομέρειες
- Δημοσιεύτηκε στις Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013 14:35
- Γράφτηκε από τον/την Super User
Το 1985 ο Γιάννης Νικολάου συναντάει τον Παντελή Θαλασσινό στον Πειραιά στην μπουάτ «Πέτρα και φως».
Μια παράξενη χημεία ενώνει τους δύο τροβαδούρους, που αν και προέρχονται από διαφορετικές μουσικές σχολές, βγάζουν ένα ξεχωριστό ηχητικό αποτέλεσμα. Εκείνη την εποχή το τραγούδι είναι στα πάνω του και έτσι τα παιδιά αποφασίζουν να δείξουν την δουλειά τους ακολουθώντας την πεπατημένη του demo. Με τραγούδια που ο Γιάννης έγραψε στην Σαντορίνη, «Ανησυχώ, Ρεμάλι» και άλλα και «Το γραφείο» του Παντελή ξεκινάνε την ηχογράφηση στο στούντιο του Κώστα Στρατηγόπουλου Mini farm και εκεί τους ακούει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, που τους στέλνει στην Μίνως στον Ηλία Μπενέτο (μετέπειτα παραγωγό και νονό τους……).
Η εταιρεία καλοδέχεται τα παιδιά και μπαίνουν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν Τον πρώτο δίσκο τους «Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε». (Νοέμβριος 1987) Ενορχηστρωτής είναι ο Νίκος Αντύπας και οι καλύτεροι μουσικοί βγάζουν ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα που όταν το ακούει η Χαρούλα Αλεξίου τους παίρνει στον Ζυγό στην Πλάκα όπου γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία. Στην συνέχεια περιοδεύουν με Αλεξίου και Γαλάνη σε όλη την Ελλάδα και ο δίσκος τους σημειώνει τεράστια επιτυχία καθώς εκτός από το ομώνυμο τραγούδι ακούγεται και η συμμετοχή της Ελένης Δήμου με το «Ανησυχώ» όπως και το «Ρεμάλι», «Το γραφείο», «Ταξιδιάρικο πουλί», «Λαθρεπιβάτης»…….
Το 1989 κυκλοφορούν το E.P «Στην Βραζιλία» (Minos) σε ενορχήστρωση του Στέφανου Κορκολή Στην πορεία τους συνεργάζονται με Γιάννη Σπανό, Γιώργο Χατζηνάσιο, Μάριο Τόκα και το 1990 κάνουν τον δεύτερο δίσκο τους «Ταξίδι στο όνειρο» αφού έχουν αλλάξει εταιρεία (ΜΒΙ)με παραγωγό τον Βαγγέλη Γιαννόπουλο και ενορχηστρωτή τον Αντώνη Γούναρη. Τα τραγούδια του Γιάννη και η ερμηνεία του Παντελή κάνουν το θαύμα τους και το ομώνυμο τραγούδι όπως και το «Δεν φταίω εγώ που μεγαλώνω» γίνονται διαχρονικές επιτυχίες……
Κάνουν περιοδείες σε Ελλάδα και Κύπρο και συνεργάζονται με Βασίλη Καζούλλη, Αναστασία Μουτσάτσου, Λένα Αλκαίου, Θοδωρή Παπαδόπουλο, Δημήτρη Κοντογιάννη, Χρίστο Γιαννόπουλο, και άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες της γενιάς τους. Το κύκνειο άσμα τους είναι ο δίσκος «Έτσι απλά» (MBI 1991) που οι Λαθρεπιβάτες μοιράζονται συνθετικά. Έξι τραγούδια ο Γιάννης και έξι ο Παντελής που μελοποιεί στίχους του μετέπειτα αγαπημένου του στιχουργού Ηλία Κατσούλη. Ακούγονται και μένουν στην ιστορία τραγούδια όπως «Του Αυγούστου η φωτιά», «Στο Πασαλιμάνι», «Να που μεγάλωσα», «Είμαι εντάξει», «Φιλιά και δακρυγόνα»…..
Το 1993 και μετά από εμφανίσεις στην Κύπρο τα παιδιά αποφασίζουν να τραβήξουν ξεχωριστούς δρόμους . Ο Παντελής μένει ένα μεγάλο διάστημα στην Χίο όπου ετοιμάζει την πρώτη solo δουλειά του, και ο Γιάννης στην Κρήτη, όπου γράφει τραγούδια και παίζει με Κρητικούς μουσικούς. Η συνέχεια είναι γνωστή…………..
Δισκογραφία
Φωτογραφίες
Βιογραφικό σημείωμα
- Λεπτομέρειες
- Δημοσιεύτηκε στις Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013 14:26
- Γράφτηκε από τον/την Super User
Ο Παντελής Θαλασσινός γεννήθηκε στον Πειραιά από γονείς νησιώτες. Ο πατέρας του Μιχάλης ήταν απ’ τη Χίο και η μητέρα του Ευαγγελία, από την Σέριφο. Έζησε από την ηλικία των 2 έως 9 ετών, στη Χίο όπου μαζί με τον αδελφό του το Γιάννη, έκανε τα πρώτα του βήματα μαθαίνοντας κιθάρα , απ τους μουσικούς του Ναυτικού Ομίλου Χίου, όπου εργαζόταν ο πατέρας του. Τα μετέπειτα χρόνια έζησε στό Κερατσίνι του Πειραιά, σε μια όμορφη γειτονιά και μετα το Γυμνάσιο, (σημερινό λύκειο), εκτός απ τις διάφορες δουλειές που εργάστηκε, κυρίως σαν ναυτικός-ναυτιλιακός υπάλληλος-εκτελωνιστής, άρχισε να δουλεύει και σαν κιθαρωδός, σε ταβέρνες, και μικρες μπουάτ του Πειραιά.
Το 1987 μπαίνει στη δισκογραφία, με τον Γιάννη Νικολάου, με το ντουέτο ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΕΣ, με τα τραγούδια, “Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε”. “Δεν φταίω εγώ που μεγαλώνω”, κ.α. κάνοντας μαζί 4 συνολικά albums, για να χωρίσουν οι δρόμοι τους το 1991.
Το 1993, ηχογραφεί τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, με τίτλο “Νύχτας Κύματα”, και αμέσως γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, ανοίγοντας το δρόμο για 20 ακόμα προσωπικά CDs.. που έμελλε να γίνουν, χρυσά, πλατινένια, και ένα απ αυτά, δις πλατινένιο.. Ο ίδιος θεωρεί σταθμό της ζωής του, τη συνάντηση και τη συνεργασία του, με τον Ηλία Κατσούλη (1939-2008), που μαζί έκαναν πολλές και μεγάλες επιτυχίες.. Τα εξώφυλλα όλων των δίσκων του, στόλισε ο αείμνηστος Χιώτης χαράκτης και ζωγράφος, Νίκος Γιαλούρης (1928-2003).
Έχει στο ενεργητικό του, άλλα τόσα CDs σαν συνθέτης, (που έκανε μουσικές για άλλους τραγουδιστές), αλλά και οι συμμετοχές του σαν τραγουδιστής σε δουλειές άλλων είναι πάνω απο 100. Τελευταίες του δουλειές που είναι και δικές του παραγωγές με την προσωπική του εταιρεία ΕΡΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑ, τα "10 Τραγούδια της Ελπίδας" , Η "Ανοιχτή Ακρόαση", "Νά 'ταν ο Πόλεμος χορός" , "Με δυο ρολόγια", το “Φωνήεν” σε μουσική και στίχους Βαγγέλη Γιαννάκη, και η τελευταία 12+1 Ηλιοτρόπια, σε στίχους του Άλκη Αλκαίου.
Ως τώρα έχει συνεργαστεί, με όλους σχεδόν τους μεγάλους Έλληνες στιχουργούς, συνθέτες, και διακεκριμένους ερμηνευτές, όπως και πολλούς ξένους καλλιτέχνες όπως Salvadore Adamo, τους Κουβανούς Compay Segundo Gruppo, στιχουργώντας κι ερμηνεύοντας μαζι τους στα Ελληνικά-Ισπανικά, το θρυλικό Chan-Chan .
Έχει γράψει, ή έχει τραγουδήσει, στη δισκογραφία, περί τα 500 τραγούδια σε σύνολο, κι οι συναυλίες του πλέον ξεπερνούν τις 1500. Τραγούδησε σε όλους τους συναυλιακούς χώρους της Ελλάδος, και σε χώρες του εξωτερικού: Κύπρο, Τουρκία, Σουηδία, Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, Ουκρανία, Ελβετία, Γερμανία, Βέλγιο, Αίγυπτο, Ισσραήλ, Αυστραλία, με μεγάλη επιτυχία..
Κι όπως λέει κι ο ίδιος αστειευόμενος…..
“Με την μουσική του κατάφερε, να κάνει πραγματικότητα το ποδοσφαιρικό του όνειρο, να παίξει στα μεγαλύτερα γήπεδα της χώρας.”
Πληροφορίες για τα τραγούδια και τα CDs του ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ